så rengör du dina väggar för att få bort mögel

Så får du bort mögel från väggarna

De bästa metoderna för att tvätta bort mögel från väggarna.

Precis som med alla saker som involverar mögel, så är det bästa du kan göra i det här läget att faktiskt förebygga att det ens uppstår, hellre än att försöka att sedan bli av med det. Självklart så är det inte alltid något som fungerar i praktiken för alla, och om du har en liten fläck av mögel, så är det alltid att rekommendera att agera omedelbart för att få bort den. De hälsorisker som möglet utsätter dig för beror på vilket sorts mögel det är som svävar omkring i luften du andas då vissa typer är farligare än andra. Du kan alltid kontakta en specialist för att få reda på vilket som är det rätta sättet att agera för dig och den sorts mögel som du har hemma.

Något som många personer funderar på innan de försöker sig på att bli av med möglet är om möglet i sig är giftigt eller inte. Detta är något du kan bedöma själv efter du konsulterat en mögelspecialist, som också kan tvätta bort det åt dig, om du är rädd för att göra fel eller vill undvika kontakt med mögel helt och hållet. Kom ihåg, att röra vid vilket sorts mögel som helst kan ibland resultera i att porerna släpps lös i luften i ditt hem, vilket kan resultera i att du och din familj eventuellt kan bli sjuka.

Hur man tvättar bort mögel från väggarna

Innan du börjar med att tvätta bort möglet på dina väggar är det vissa säkerhetsåtgärder som du bör åta dig, för din egen hälsas skull, och för alla andra som vistas i hemmet. Börja med att se till att du använder gamla kläder och ett par sorts handskar som skyddar från mögel, och du bör också se till att området är ordentligt avskärmat. Se även till att utrymmet är välventilerat och att alla maskiner i hemmet är avstängda.

En bra sak att veta om att ta bort mögel från väggarna själv, är att det bästa sättet att göra det är med något som nästan alla redan har hemma, och det är diskmedel. Men efter att du har tvättat väggen med det, se till att du undersöker området igen dagen efter. Processen med att tvätta bort mögel helt tar faktiskt flera timmar, så du kommer inte att se resultat på en gång.

Ett annat enkelt sätt att bli av med mögelproblem är att helt enkelt måla över det med en riktigt bra akrylfärg. Detta stryper syretillförseln till möglet och gör så att det kommer att dö. Men, om man har låtit möglet vara alldeles för länge, så kan det faktiskt ha skadat ytan för mycket för att man endast kan måla över det.

De bästa sätten att ta bort beläggningar från mögel på dina väggar är att använda någon av de metoder som omnämns i denna artikel. Dessa ser inte bara till att möglet inte kommer tillbaka igen, utan också att ingen ytterligare skada inträffar på väggen då du rengör.

Precis som med nästan alla livsformer med så är det ett visst antal nödvändiga behov som möglet behöver få tillfredställda för att kunna fortsätta växa. Om man förstår dessa så får man också en bättre förståelse för hur man kan få bort mögel från hemmet en gång för alla. Det möglet när sig på är inget mer komplicerat än ljus, vatten och självklart syre.

Städartikel skriven av Johanna på Flyttstädning Finspång