Så packar man flyttlådor på bäst sätt

Oavsett om du ska flytta till andra sidan staden eller till ett annat land så förblir packningen av dina saker likadan. Allt man har hemma måste packas ned för att sedan transporteras till det nya hemmet. Det som är viktigast att tänka på är att alla kartonger är väl packade så att allt hålls säkert under flytten samt gör den så effektiv och enkel som möjligt.

Väl packade flyttlådor gör flytten enklare

Skaffa tillräckligt med flyttlådor för alla dina saker. Oavsett om du ska flytta från ett litet eller stort hem så finns det inget värre än då man tror man har tillräckligt med kartonger, för att sedan märka på flyttdagen att det fattas. Att avbryta packningen för att åka iväg och köpa flera är irriterande och ett tidsslöseri. Planera i förväg och köp tillräckligt med flyttlådor. Om du inte vet hur många du behöver fråga en expert om hjälp eller använd dig av en websida där du kan kalkylera behovet med hjälp av en simulator. Köp sedan några extra… uti fall att.

Innan du packar en endaste kartong så rensa! Det finns säkert massor med saker du inte tänkt flytta med. Släng det, ge bort det, men vad du än gör, packa inte ned det. Ta alla dessa beslut innan du påbörjar packningen så att du inte slösar din energi på saker som inte ska med.

Packa rum för rum

Packa rum för rum. Börja i rummet du använder minst och spara de som används mest till sist såsom köket, badrum, kontor och vardagsrum. I varje rum gå efter principen att packa det du använder mest sällan först och lämna kvar endast de saker som absolut måste vara kvar till flyttdagen. Försök att packa så mycket som möjligt innan flyttdagen så när flyttarna väl kommer har de massor att lasta och du hinner packa det sista av sängkläder, toalettartiklar och kökssaker från det sista dygnet under tiden.

Efter du packat klart varje kartong märk den väl. Viktigast här är att skriva vilket rum den ska till i det nya hemmet. Skriv rummet på alla sidor av kartongen så att oavsett åt vilket håll den står i flyttbilen så är det enkelt att se vart den ska. Det är också en god idé att skriva en enkel lista på ovansidan om vad kartongen innehåller. Detta hjälper dig prioritera rätt då du håller på att packa upp.

Om man sätter i system att märka sina kartonger väl och organisera dem därefter så kan det verkligen hjälpa att göra flytten enklare. Lite planering i förväg räcker lång väg för att få en mer organiserad och lättare flytt. Ju mer organiserad du är desto större chans till att din flytt blir smidig och går utan missöden.

Gör en intresseanmälan om du är intresserad av flyttstäd i Finspång till billigt pris!